053 - 799 00 87

Arbeidsrecht advocaat nodig in Enschede?

Recht op ontslagvergoeding?

Als een werknemer wordt ontslagen, heeft hij of zij in sommige gevallen recht op een schadevergoeding. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de reden voor ontslag, wie het initiatief tot ontslag neemt, het type dienstverband en het aantal dienstjaren.

Er zijn verschillende manieren waarop een arbeidsovereenkomst kan eindigen. In sommige gevallen betekent dit dat er een ontslagvergoeding verstrekt moet worden aan de werknemer. Een ontslagvergoeding, ook wel gouden handdruk genoemd, dient om het toekomstig inkomstenverlies op te vangen.

Ontslagvergoeding berekenen

De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de leeftijd, de duur van het dienstverband en de persoonlijke omstandigheden van de werknemer. Onze arbeidsrecht advocaten uit Enschede kunnen u alles vertellen over ontslagvergoedingen. Een ontslagvergoeding berekenen kan op basis van de zogenaamde Kantonrechtersformule. Deze formule wordt door vrijwel alle Kantonrechters in Nederland gevolgd als het gaat om de vraag of een werknemer recht heeft op een vergoeding:

A (aantal gewogen dienstjaren) x B (maandelijkse beloning) x C (correctiefactor)

Wilt u als werknemer weten waar u recht op heeft? Of wilt u juist als werkgever weten wat u kwijt bent als u een bepaalde werkgever zou ontslaan? Neem dan in de regio Enschede contact op met ons advocatenkantoor. Wij zijn specialisten op het gebied van arbeidsrecht en helpen u graag al uw vragen te beantwoorden.

Let op! Per 1 juli 2015 gelden er nieuwe regels binnen het ontslagrecht door de nieuwe Wet Werk en Zekerheid. De ontslagprocedure verandert en de ontslagvergoeding maakt plaats voor een transitievergoeding. Er geldt voor kleine bedrijven en oudere werknemers nog wel een overgangstermijn. Lees hier meer.

Uw arbeidsrecht advocaten in Enschede

Uw arbeidsrecht advocaten in Enschede

Over RP Advocatuur

"De advocaten van RP Advocatuur in Enschede helpen u bij het oplossen van uw juridische probleem. Indien u er op tijd bij bent, kunnen juridische conflicten vaak zelfs voorkomen worden.

Vanwege jarenlange ervaring, weten onze advocaten hoe het er in de praktijk aan toe gaat. RP Advocatuur staat niet voor niets voor 'recht uit de praktijk'. Flexibel, doelgericht, zakelijk en betaalbaar; dat is waar het bij ons om draait."

Waarom schakelt u RP Advocatuur in?

  • Jarenlange ervaring binnen het arbeidsrecht
  • Flexibel, doelgericht, zakelijk en betaalbaar
  • Gemakkelijk op afspraak bij u thuis
  • Lid van de Vereniging van Arbeidsrecht Advocaten Oost-Nederland (VAARA)

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Specialisaties

• Ontslag en ontslagvergoeding
• Contracten nakijken en opstellen
• Rechtshulp bij ziekte
• Salaris, pensioen en vakantiegeld
• Gelijke behandeling

Werkgebied

Enschede, Hengelo, Oldenzaal, Neede, Almelo, Goor, Rijssen, Losser, Markelo, Denekamp, Haaksbergen, Eibergen en Borne.

Hoofdvestiging