053 - 799 00 87

Arbeidsrecht advocaat nodig in Enschede?

Recht op ontslagvergoeding?

Als een werknemer wordt ontslagen, heeft hij of zij in veel gevallen recht op een schadevergoeding. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de reden voor ontslag, wie het initiatief tot ontslag neemt, het type dienstverband en het aantal dienstjaren.

Er zijn verschillende manieren waarop een arbeidsovereenkomst kan eindigen. In veel gevallen betekent dit dat er een ontslagvergoeding verstrekt moet worden aan de werknemer. Sinds 1 juli 2015 spreken wij hier over een zogenaamde transitievergoeding. Die vergoeding dient om het toekomstig inkomstenverlies op te vangen, maar ook om doorstroming naar ander werk mogelijk te maken.

Ontslagvergoeding berekenen

De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de leeftijd en de duur van het dienstverband en de persoonlijke omstandigheden van de werknemer. Onze arbeidsrecht advocaten uit Enschede kunnen u alles vertellen over ontslagvergoedingen. Hoewel er redelijk vastomlijnde regels zijn voor het bepalen van de transitievergoeding is het vaak mogelijk om, afhankelijk van de omstandigheden, hiervan af te wijken.
Wilt u als werknemer weten waar u recht op heeft? Of wilt u juist als werkgever weten wat u kwijt bent als u een bepaalde werkgever zou ontslaan? Neem dan in de regio Enschede contact op met ons advocatenkantoor. Wij zijn specialisten op het gebied van arbeidsrecht en helpen u graag al uw vragen te beantwoorden.
Lees hier meer.

Waarom schakelt u ons in?

  • Jarenlange ervaring binnen het arbeidsrecht
  • Flexibel, doelgericht, zakelijk en betaalbaar
  • Gemakkelijk op afspraak bij u thuis

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Specialisaties

• Ontslag en ontslagvergoeding
• Contracten nakijken en opstellen
• Rechtshulp bij ziekte
• Salaris, pensioen en vakantiegeld
• Gelijke behandeling

Werkgebied

Enschede, Hengelo, Oldenzaal, Neede, Almelo, Goor, Rijssen, Losser, Markelo, Denekamp, Haaksbergen, Eibergen en Borne.

Hoofdvestiging