053 - 799 00 87

Arbeidsrecht advocaat nodig in Enschede?

Ontslagprocedure volgen

Voor u als werkgever kan het in sommige gevallen nodig zijn om een werknemer ontslag te geven. Dit kan een noodzakelijk kwaad zijn door veranderingen in een bedrijf, of door het functioneren van de werknemer zelf. In beide gevallen zult u zich aan de strenge regels van het ontslagerecht moeten houden. U volgt een standaardprocedure die voor elke reden of vorm van ontslag anders kan zijn.

Verschillende procedures

Het beste scenario voor beide partijen is een ontslag met wederzijds goedvinden. Het dienstverband wordt onderling beëindigd. Werkgever en werknemer zijn het eens en de afhandeling van het ontslag wordt schriftelijk vastgelegd. U hoeft in dit geval niet naar het UWV of de kantonrechter.

Zieke werknemer in Enschede ontslaan

Wilt u een zieke werknemer ontslaan? Laat u goed inlichten voor u stappen zet. Wanneer een werknemer vaak ziek is mag u deze niet zomaar ontslaan. Pas als het ziekteverzuim ernstige gevolgen heeft voor uw bedrijf kan dit een geldige reden zijn. Het UWV brengt hierover een deskundig oordeel uit voor u tot ontslag kunt overgaan. Ook bij een langdurig zieke werknemer moet u de ontslagaanvraag goed kunnen onderbouwen.

Wanneer u het niet met elkaar eens bent zult u toestemming moeten vragen bij het UWV. Met een goede onderbouwing krijgt u een ontslagvergunning. Hiermee mag u personeel ontslaan bij langdurige arbeidsongeschiktheid. Ook veranderingen binnen het bedrijf kunnen reden zijn voor ontslag.

Voor andere redenen moet u toestemming vragen aan de kantonrechter. U kunt bijvoorbeeld een verzoek indienen wanneer er sprake is van persoonlijke redenen.

Hulp bij ontslagprocedure

Wat de reden van ontslag ook mag zijn: het is van belang om deskundig advies in te winnen. Zorg ervoor dat u rekening houdt met zaken als opzegtermijn en vergunningen. De vakman helpt u de juiste procedure te volgen in Enschede. Zo voorkomt u vervelende juridische procedures of de betaling van extra vergoedingen.

Let op! Sinds 1 juli 2015 gelden er andere regels gelden binnen het ontslagrecht. Dit vanwege de nieuwe Wet Werk en Zekerheid. De ontslagprocedure is door deze nieuwe wet veranderd. Transitievergoeding is in de plaats van de ontslagvergoeding gekomen. Voor kleine bedrijven en oudere werknemers geldt een overgangstermijn. Lees hier meer.

Waarom schakelt u ons in?

  • Jarenlange ervaring binnen het arbeidsrecht
  • Flexibel, doelgericht, zakelijk en betaalbaar
  • Gemakkelijk op afspraak bij u thuis

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Specialisaties

• Ontslag en ontslagvergoeding
• Contracten nakijken en opstellen
• Rechtshulp bij ziekte
• Salaris, pensioen en vakantiegeld
• Gelijke behandeling

Werkgebied

Enschede, Hengelo, Oldenzaal, Neede, Almelo, Goor, Rijssen, Losser, Markelo, Denekamp, Haaksbergen, Eibergen en Borne.

Hoofdvestiging