053 - 799 00 87

Arbeidsrecht advocaat nodig in Enschede?

Op staande voet ontslagen?

Een ontslag op staande voet komt neer op de directe beëindiging van een arbeidsovereenkomst van de werknemer. Er is hier dus ook geen sprake van een opzegtermijn of een voorafgaand functioneringsgesprek. Ontslag op staande voet kan bovendien zowel schriftelijk als mondeling doorgegeven worden.

Als u op staande voet wordt ontslagen, dan verliest u dus per direct uw baan en uw inkomen. Gezien de ernstige gevolgen voor de werknemer, is het dan ook logisch dat het ontslag aan de regels van het ontslagrecht moet voldoen. Zoals:

  • Er moet sprake zijn van een serieuze aanleiding.
  • Deze aanleiding moet aan de werknemer gecommuniceerd worden.
  • Ontslag op staande voet moet onmiddellijk voltrokken worden.

Deze regels zijn strikt en het ontslag moet er aan voldoen. Zo niet, dan is het ontslag vernietigbaar én aanvechtbaar. Als werknemer kunt u het ontslag dan aanvechten.

Ontslag op staande voet aanvechten

Bent u van plan uw ontslag op staande voet aan te vechten? Wees u er dan van bewust dat er binnen twee maanden na de opzegging van uw contract een verzoekschrift bij de (kanton)rechtbank moet worden ingediend. Natuurlijk zullen wij voorafgaand aan deze procedure de zaak zo snel mogelijk proberen op te lossen, door met uw werkgever in gesprek te gaan. Dit kan vaak ook erg effectief zijn. Mocht er toch een gerechtelijke procedure aan te pas komen, dan staan wij natuurlijk ook voor u klaar.

Woont u in de regio Enschede en wilt u uw ontslag op staande voet aanvechten? Schakel dan een arbeidsrecht advocaat van RP Advocatuur in. Neem hiervoor direct contact met ons op door te bellen naar 053 - 799 00 87.

Uw arbeidsrecht advocaten in Enschede

Uw arbeidsrecht advocaten in Enschede

Over RP Advocatuur

"De advocaten van RP Advocatuur in Enschede helpen u bij het oplossen van uw juridische probleem. Indien u er op tijd bij bent, kunnen juridische conflicten vaak zelfs voorkomen worden.

Vanwege jarenlange ervaring, weten onze advocaten hoe het er in de praktijk aan toe gaat. RP Advocatuur staat niet voor niets voor 'recht uit de praktijk'. Flexibel, doelgericht, zakelijk en betaalbaar; dat is waar het bij ons om draait."

Waarom schakelt u RP Advocatuur in?

  • Jarenlange ervaring binnen het arbeidsrecht
  • Flexibel, doelgericht, zakelijk en betaalbaar
  • Gemakkelijk op afspraak bij u thuis
  • Lid van de Vereniging van Arbeidsrecht Advocaten Oost-Nederland (VAARA)

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Specialisaties

• Ontslag en ontslagvergoeding
• Contracten nakijken en opstellen
• Rechtshulp bij ziekte
• Salaris, pensioen en vakantiegeld
• Gelijke behandeling

Werkgebied

Enschede, Hengelo, Oldenzaal, Neede, Almelo, Goor, Rijssen, Losser, Markelo, Denekamp, Haaksbergen, Eibergen en Borne.

Hoofdvestiging