053 - 799 00 87

Arbeidsrecht advocaat nodig in Enschede?

 

Ontslagrecht | Nieuwe wetgeving arbeidsovereenkomsten

Op 1 juli 2015 gaan er nieuwe regels in voor het ontslagrecht. Een ontslagaanvraag kan nu nog naar keuze van de werkgever gedaan worden bij het UWV of een kantonrechter. Het UWV is vooral populair onder de midden en kleine bedrijven vanwege de relatief lage kosten. Grotere bedrijven kiezen vaak voor een kantonrechter omdat daar de procedure minder tijd in beslag neemt. De weg via de kantonrechter is echter wel duurder.

Na de verandering in het ontslagrecht is er geen mogelijkheid meer tot keuze, deze  is nu afhankelijk van de ontslagreden. In het geval van noodgedwongen ontslag om economische redenen of langdurige ziekte of ongeschiktheid, gaat het proces via het UWV. Overige redenen van ontslag, zoals ontevredenheid van de werkgever, lopen via een kantonrechter.

De regelgeving is aangepast na klachten van werkgevers over de moeilijkheid en de hoge kosten van het aanvragen van ontslag. Met deze aanpassingen in het ontslagrecht wordt het beleid overzichtelijker en aanzienlijk goedkoper.

Voor het succesvol aanvragen van ontslag is het van belang dat er een duidelijk werknemersdossier kan worden aangeleverd, vooral wanneer het gaat om ontslag vanwege de prestaties van de werknemer. Is dit niet het geval, dan kan er geen ontslag plaatsvinden.

Verder verandert de vergoeding die de werknemers eventueel kunnen ontvangen. Deze wordt omgezet in een transitievergoeding die ingezet wordt om een periode tussen twee banen op te vullen. Het bedrag dat een werknemer ontvangt is maximaal 75.000 euro of een jaarsalaris. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van het aantal dienstjaren van de werknemer.

Eerlijk arbeidsrecht

Als u meer wilt weten over de veranderingen in het arbeidsrecht of heeft u andere vragen omtrent arbeidsrecht? Neem dan eens contact op met de arbeidsrechtadvocaat in Enschede. Ook voor specifieke zaken als ontslagvergoeding of een arbeidsconflict, bent u hier aan het juiste adres.

Waarom schakelt u ons in?

  • Jarenlange ervaring binnen het arbeidsrecht
  • Flexibel, doelgericht, zakelijk en betaalbaar
  • Gemakkelijk op afspraak bij u thuis

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Specialisaties

• Ontslag en ontslagvergoeding
• Contracten nakijken en opstellen
• Rechtshulp bij ziekte
• Salaris, pensioen en vakantiegeld
• Gelijke behandeling

Werkgebied

Enschede, Hengelo, Oldenzaal, Neede, Almelo, Goor, Rijssen, Losser, Markelo, Denekamp, Haaksbergen, Eibergen en Borne.

Hoofdvestiging